2008. június 20., péntek

Élőholtak Támadása II.

Azt hiszem ma már egyértelműen kijelenthetjük, hogy a reklámipar mindenvivője (mindenvivő: az autóskártyában a beazonsíthatatlan lapos koncept autó, aminek bármelyik adatára be lehetett mondani többet, mint az ellenfél értéke, ezzel elnyerve az ő kocsiját), a művészet és az információáramoltatás legcsodálatos szinergiája a TV képernyőjén, a kreatívok és reklámfilmesek valaha összehozott legremekbeszabottabb szüleménye a Monsieur Christopher "4000 éves-de-mostmár-oszló-fejű-Highlander" Lambert főszereplésével hatalmas budgetből elkészült "Karddal hadonászó lovagruhás ismerős-fejű leglettelt arcú élőhalott, akinek Visegrádi ásványvízet adtak a kezébe a pilisborosjenői ál-Egri-Vár műszikláján és ettől megpróbált magyarul beszélni" c. pályamű.
Érdekes módon a cím ezúttal elég beszédes, de azért leírom, szerintem mit látni a reklámfilmben, engem ugyanis minden képkockája magával ragadott. Fantasztikusan tehetséges volt a castinges, tökéletes szereplőket talált a megformálandó karakterekre, mint pl. az őszinte, ártatlan, a csodálattól és ámulástól tágra nyílt szemű kisfiú, illetve a a főszereplő, aki régen sztár volt, most azonban diszkont áron lehetett vele forgatni, amikor szerda hajnal 4kor a Nagymező utcában a Piaf bárból bebaszva a földről összekaparták, azzal, hogy "volna egy kis meló"- ("Il y a du boulot"), majd a megbeszéltek szerint péntekre kijózanodott, a forgatás helyszínén bevitték egy kék csuklós sminkes Ikarusba és elkezdték glettvassal felvinni a fejére az alapozót, mert itt-ott már hiányoztak darabkák az arcából. A végeredmény a sminkes világhírű tehetségét dícséri, mert ugyan a reklámfilmben is látható, hogy egy zombiról van szó, azért mégis csak hozott anyagból dolgozott, szarból kellett várat építeni, amiről meg tudjuk, hogy nem is lehet.
A forgatókönyvre visszatérve, a kisgyermek áhitattal nézi, ahogy egy igazi lovagnak öltözött vizihullából életrekelt ismerős arcú ember hús-vér ember lovagokkal összetűzésbe kerül, kettőt rá is ütnek egymás kardjaira, határozott szigorú nézés, aztán hirtelen már lebeg a ruha a szélben, alulról körsvenk, így hatalmasnak és magaszttal telinek bemutatva a zombilovagot, majd telibe vágja arcát a kamera és bemondja in your face a nézőnek az ominózus mondatot, ami kettő hét nyelvoktató, logopédus és még három különböző artikulációs szakértő és tréner verejtékes munkája után a következő képpen hangzik: "O DJÓZ-HELEM...(sok szünet) FHOR-R'ÁSSHA". Én nem tudom ez mit jelenthet, valószínűleg valami átok tatárul, remélem másnak sikerült megfejteni, mindenesetre alá ki van írva magyarul az, hogy a Győzelem Forrása. Ezt a részt nem értettem, ezért a reklámnak a maximális 100 pontból 98at tudok csak adni.
üdvözlettel,
Kecskegyi Menyhért
reklámszakértő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése