2009. november 14., szombat

Costa Atlantica

Tegnap észak felé mentünk és megnéztük Santa Clara-t, Mar del Cobo-t, Mar chiquita-t, meg a köztes helyeket. Mar del Platatól délre szép idő volt, itt viszont volt egy kis trópusi felhőszakadás, ennek következtében sikerült remek fotó- és videóanyagot rögziteni. Sajnos a fényezőgép idő előtt lemerült, ezért képből nem sok készült, de ami hiányzik megvan HD minőségben videón.
Felfedeztük Mar del Plata legérdekesebb részét, a Los Troncos negyedet, ahol félelmetesen jó biarritzos kőházak vannak. Az egész kicsit Kalifornia-szerü is egyben, csak itt valóban kőből vannak a házak, nagyrészük üres, feltehetően a gazdag tulajdonosok csak szezonban jönnek majd le ide. Az útburkolat és az autók gagyisága emlékeztet csak arra, hogy nem a világ legdrágább lakóhelyén vagyunk, mert ami a környezetet illeti, az nagyon atom.
Leadtam tegnap a kerékpáromat megőrzésre a hihetetlenül rendes argentin kerékpáros szövetségi titkárnál, aki véletlenül épp a Mar del Plata-i velodromban székel. Kalandozásaink alatt a gép itt fog pihenni, hogy ne kelljen a hatalmas szatyrot magammal cipelni. Egész véletlenül találkoztunk Walter Perezzel a velodromban, aki Pekingben aranyérmet nyert madison-ban Juan Curuchet-tel - épp itt stéherezett a hirtelen nagyon kicsinek tünő 250 méteres velodromban és mellesleg ő az, akit letartóztattak Buenos Airesben autópályán edzésért, ebből csattant ki egy kisebb botrány, hogy mennyire nincs lehetőség BsAs-ben edzeni.. :-)
Belátogattunk a mar del plata-i éjszaka egyik felébe, a kocsmás-disco pubos részre, miután az utcán napközben egy kedves fiatalember elmondta nekünk, hogy mi-merre. Az élet 1 óra körül kezdődött és egyelőre azt kell mondjam, elég ergya. A csajok minőségét tekintve eléggé el vagyok keseredve, bár tegnap felcsillant az első reménysugár, mert láttunk végre jó alapanyagot :-)
A Mr. Jones nevü helyen inditottunk, ahol a Vox (?) együttes enyhén elmebajos, de nagyon szórakoztató popzene megamixet adott elő, rockos átdolgozásban, csinos és felettébb jópofa énekesnővel, jól szórakoztunk.
Holnap vissza BsAs-be, bérautó lead, majd irány az Andok és a durva tájak, gleccserek.
Származási hely: Costa Atlantica



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése