2009. november 10., kedd

Talpalás Buenos Airesben

Származási hely: Buenos Aires
A mai napon megint lejártuk a lábunkat Buenos Airesben. A "Subte" (metro) nem müködött, miután 3 lezárt megállót láttunk egymás után 3 külön vonalon, egy járókelőtől kérdeztem meg, mi az ábra, aki azt válaszolta, hogy "ma nem megy, problémák vannak, ebben az országban.. talán holnap már menni fog, de nem tudni.." - szóval a subte sajnos pihent, pedig nagyon vágytunk rá, hogy kipróbáljuk.
Bőséges reggeli után a Gran Hotel Argentino-ban megindultunk a calle Floridán, ami egy rettentően nyüzsgő bevásárló-sétálóutca. Vettünk SIM kártyát 25 pesoért, majd megindultunk az 1. számú célpont, San Telmo negyed felé. Pár koszos utca után meg is érkeztünk ebbe a macskaköves, villamos sin maradványokat tartalmazó, remek épitészettel ellátott negyedbe, amin látszik, hogy szebb napokat is megélt. Ezek után már megint csak azt tudom mondani, hogy hihetetlen ez a város, sosem láttam még ehhez foghatót. Iszonyatosan nagy, grandiózus és brutális, koszos és fejedelmi, rettenetes mennyiségü ember és forgalom akárhol, eső és napsütés, korom, piszok és zöld parkok. Recoleta, Centro, San Telmo, Palermo, mind-mind akkora negyedek, mint egy nagyobb europai város belvárosa és mindegyik teljesen más,
Ez volt itt a második napunk, azt azonban továbbra sem tudtuk megfejteni, hogy mi történik itt, miért és hogyan: mit csinál itt ez a kirohadt sok ember, miért vannak 15 millióan BsAs környékén, mikor rajta ülnek majd' egy egész kontinensen, mit dolgoznak, amikor egész álló nap az üzletekben és a környékükön sündörögnek, mi a produktum, amit eladnak, miért nézegetnek 250 pesos sportcipőket megvétel céljából és hogyan laknak Recoletában fejedelmi körülmények között olyan házakban, ahol mindegyikben NY kaliberü bejárat,háziportás, edzőterem és medence van, ha ennyire szar a helyzet?
A subte ma nem ment, lehet, hogy holnap is pihen. Sávok nem nagyon vannak, a forgalom iszonyatosan gyors. Soha nem látott autóáradat és korom a levegőben, a pirosban álláson kivül azonban beállt forgalom nincs. Életveszélyes kinézetü közlekedés ellenére balesetet vagy anyázást még egyet sem láttunk. A busz csak leintésre áll meg, akkor sem mindig, felszálláskor egyszer csak féltelt állapotban bezárulnak az ajtók és majd jön a következő.. van pár dolog, amit még nem értünk..mindenesetre tátott szájjal járunk.

FRISS FOTÓK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése